Kozijnmontage? schilder-Apeldoorn.nl

Door het plaatsen van kozijnen kunt u voldoende licht en lucht binnen laten komen in uw woning. Kozijnen dienen vaak als de omranding van een raam of deur. In veel gevallen worden kozijnen gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Schilder Apeldoorn kan diverse typen kozijnen van verschillende materialen bij u plaatsen. Hieronder treft u een beknopte toelichting bij de kozijnen van de materialen hout, aluminium en kunststof. Wenst u een ander type kozijn of een ander materiaal dan hout, aluminium of kunststof? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aluminium kozijnen
Aluminium profielen worden steeds meer toegepast in de kozijnentechniek. Aluminium kozijnen zijn duurzaam, zijn licht van gewicht, sterk, maatvast, zijn geluidswerend, kunnen tegen hoge temperaturen en zijn leverbaar in elke gewenste RAL kleur. Bij aluminium kozijnen is het wel van belang te letten op de isolatiewaarde.

Kunststof kozijnen
Ook kunststof kozijnen worden veel toegepast. Meestal gemaakt van polyvinylchloride, pvc genoemd. Kunststof kozijnen zijn in hoge mate bestand tegen wisselende weersomstandigheden en ze behoeven weinig onderhoud. De kozijnen zijn thermisch isolerend als gevolg van een zogenaamde 3-kamersysteem en hebben een dubbele rubberdichting. Daarnaast zorgen kunststof kozijnen voor een goede inbraakwering en zijn leverbaar in elke gewenste RAL kleur, met houtnerf aan de binnenkant en buitenkant.

Houten kozijnen
Houten kozijnen worden veelal geplaatst vanwege hun klassieke uitstraling. Houten kozijnen worden vaak vervaardigd van tropisch hardhout of van meer duurzame varianten als ‘groene merant’ die zijn voorzien van het FSC- keurmerk of bijvoorbeeld het KOMO keurmerk. Houten kozijnen zijn voldoende isolerend, maar behoeven meer onderhoud. Dit wordt gecompenseerd door het feit dat u de kozijnen gemakkelijk zelf kunt schilderen, naast de jaarlijkse controlebeurt zult u ongeveer eens in de 8 – 10 jaar het kozijn in zijn geheel moeten overschilderen.
Neemt u gerust contact met schilder-Apeldoorn.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat